Termék részletek
Barco kókuszolaj sütéshez főzéshez vödörben 1000ml
Barco kókuszolaj sütéshez főzéshez vödörben 1000ml
-
Közepes lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően használható sütéshez. Közel 50 % laurinsav tartalma miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100 % natúr, adalékmentes termék. Hűtést felbontás után sem igényel. A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 c° fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsavösszetétele: kb. 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan kapta, hogy 24,5 c° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített, nagyon stabil szerkezetű. Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve használni, úgy, hogy a keverék 30-50 %-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot érdemes 175 c° alatt tartani.
Tápanyag - összetétel 100 ml kókuszolajban: Energiatartalom: 3670 kj / 875 kcal, ebből 86 g telített zsírsav, 6 g egyszeresen telítetlen, 3 g többszörösen telítetlen.
-
Tömeg 1 kg/db
Kosár
A kosár üres
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Karácsonyi termékek
- Lisztek
- Sütemény Lisztek
- Zsemlemorzsák és helyettesítői
- Kenyerek, péksütemények, kenyér helyettesítők
- Palacsintaporok
- Száraz Tészták
- Köret
- Alapok és adalékanyagok
- Kész apró sütemények
- Édes és sós finomságok
- Reggelizőpelyhek, kásák (zab,rizs, Quinoa, hajdína)
- Müzli és müzli szeletek
- Pudingok és sütemény töltelékek
- Tejek, tejtermékek, tejpótlók
- Édesítőszerek, kakaóporok és kávék
- Fűszerek és ételízesítők
- Olajok, ecetek
- IR-Cukorbeteg diétába illeszthető termékek