Új jelszó kérése
Hírek
TOP termékek
Termék részletek


Paleolit Éléskamra Paleo kenyér mellékíz nélkül 155 g

Paleolit Éléskamra Paleo kenyér mellékíz nélkül 155 g
  • Paleolit Éléskamra Paleo kenyér mellékíz nélkül 155 g
  • Paleolit Éléskamra Paleo kenyér mellékíz nélkül 155 g
696 Ft
Paleolit Éléskamra Paleo kenyér mellékíz nélkül 155 g
  • A lisztkeverék kb. 350-400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy mellékíz mentes, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle. Minimális szezámlisztet tartalmaz, így annak ízkaraktere nem jelentkezik a kenyérben. A benne lévő nagyon apró szemcseméretű bambuszrost és útifűmaghéj liszt könnyen emészthetővé teszi. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.



    Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű paleo kenyeret szeretnének fogyasztani, így jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni. Kompromisszumok nélküli finomság.


    Alacsony szénhidráttartalma miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.


    Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
    Hűtőben 4-5 napig eltartható.

    Nem tartalmaz szóját, tejet, gabonát és cukrot.
    A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.


    Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

    Energia kj/kcal: 1071,9/258

    Zsír: 1,9 g amelyből telített zsírsavak 1,3 g

    Szénhidrát: 49g amelyből cukrok 1,9g

    Fehérje: 9,1g

    Só: 2,8g

    Összetevők: tápióka keményítő, cassava dara, bambuszrost, szezámliszt, gm. sütőpor, útifűmaghéj, himalaya só.


    Elkészítés: 3 db M-es tojásfehérjét (kb. 115 g) és 1 db M-es tojást (kb. 55 g) keverj el 50 ml vízzel, 20 ml citromlével és 1 ek. olvadt zsiradékkal. Keverd simára a lisztkeverékkel. 10 perc pihentetés után töltsd szilikonos formába és süsd készre: 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 35 percig. A formából kivéve hűtendő. Kívül ropogós, belül puha, semleges ízű kenyér készül (kb. 35-40 dkg).

    Tipp: ha 20 ml vízzel és 10 ml citromlével, valamint 3 ek. olvadt zsiradékkal készítjük, formázható tésztát kapunk (zsemle, kifli, pogácsa).
  • Cikkszám
    015
    Tömeg
    155 g/db
Webáruház készítés